Moet ik om een verdoving vragen bij het boren en vullen van gaatjes?

Aanstaande zaterdag is het zover. Er moet een 2-vlaks vulling geplaatst worden. Op de vraag of ik verdoofd wilde worden, heb ik nee geantwoord.
Zo'n injectienaald in mijn gehemelte vind ik maar onprettig en pijnlijk. Echter hoe pijnlijk is nu zo'n 2-vlaks vulling?
Het is alweer 5 jaar geleden dat ik gaatjes had en ik weet het gewoon niet meer. Dus:
Moet ik nu wel of niet om een verdoving vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij mij is het nooit echt pijnlijk geweest, en doe het zonder verdoving. Bij wortelkanaal behandeling heb ik wel om verdoving gevraagd. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe pijn gevoelig je bent. Je gaat het zeker voelen als er geboord wordt, en zeker als er bij de zenuw spul gebeurt.

persoonlijk zou ik me absoluut laten verdoven. een gaatje vullen kan erg pijn doen, een klein spuitje daarentegen plaatselijk zal je veel minder voelen

Ha, die Jojo; Het nadeel van een verdoving is inderdaad de prik en het lamme gevoel in je mond de paar uur erna. En als je goede ervaringen hebt met boren en vullen kun je dat ongemak vermijden door je niet te laten verdoven. Ik heb zelf de laatste jaren gemerkt dat ik in mijn gebit een stuk gevoeliger ben geworden voor boorwerk en kies dus wel voor een verdoving; dan maar dat prikje, maar ik zit wel een stuk minder gespannen in de stoel; ook voor de tandarts fijner werken. Vraag anders zijn voorkeur.

Ik heb een keer een gaatje laten boren zonder verdoving, en ik voelde er eigenlijk heel weinig van. Nu vertelde de tandarts me wel dat hij heel oppervlakkig geboord heeft, dus of dat in jouw geval zo zal zijn dat weet ik niet. Leg het eens voor aan de tandarts. Voor mij scheelde het in ieder geval dat ik er daarna meteen vanaf was en niet nog dagen met een pijnlijke wang rondliep.

ik laat helemaal niks boren zonder verdoving brrr de verdoving zelf vind ik niet pijnlijk. maar mis ben jij wat harder dan ik...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100