mijn benen zijn ernstig verbrand je voelt een soort pukkeltjes op mijn enkels en kan bijna niet meer lopen wat kan ik doen?

tijdens het kanoën zijn mijn benen heel erg verbrand nu voel je een soort pukkeltjes over mijn enkels. als ik ga lopen in het begin lukt het niet echt maar dan gaat het beter. ik kan niet stilstaan dan voel ik het eerst in mijn enkels en dan in mijn kuiten, Wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een soort pukkeltjes wijzen op zonneallergie. Dat betekent voortaan heel goed insmeren, liefst met een blokker. En in de gaten houden i.v.m huidkanker. Ben ervaringsdeskundige. In de tussentijd komkommer er op of op andere manier vochtig houden. Er zijn ook speciale lotions in de handel. Maar voortaan is voorkomen het belangrijkste.

Een bad of douche nemen met lauw water, en in de schaduw en koelte blijven. Insmeren met vochtinbrengende crème. Als er morgen blaren blijken te zijn, dan naar de dokter om het te laten behandelen.

Snij een komkommer in schijfjes,en leg dat op de verbrande plekken.Ik zou er geen vet op smeren,heb wel eens gelezen dat het dan nog erger wordt. Ik heb altijd veel baat bij komkommer,.baat het niet schaad het niet moet je maar denken. Beterschap.

Ander huismiddel wat goed schijnt te werken: yoghurt opbrengen en zo gauw het weggetrokken is, nieuwe laag aanbrengen.

Yoghurt helpt ook heel goed en is 100% natuurlijk. Zelfde geldt voor kokosolie. Je kunt trouwens veel tomaten in je voedsel inlassen (liefst zo rood mogelijk) om verbranding te voorkomen. Als je ze verwarmd, dus kookt of bakt, zijn ze nog effectiever. Ook tomatensap (even leren drinken) is goed. Verder nu veel verse groenten en fruit, zodat je lichaam kan herstellen. Ik heb dit jaar nog geen zonnebrandcrème gebruikt en ben dankzij deze voeding nog niet verbrand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100