Wat wordt er bedoelt met een zure humeur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een humeur wat gecreëerd is door een aantal onprettige (zure) ervaringen. Bijvoorbeeld; uit je bed gevallen op je mond waardoor je tand eruit is gebutst, dan loop je naar de spiegel en ziet 3 dikke puisten in je gezicht, daarna loop je van de trap op je blote voeten en trap je in een verse hondendrol, probeert de deur te openen en je hebt de klink in je hand, dan merk je dat er is ingebroken en wil je de politie bellen maar je telefoon is gestolen, en op dat moment staat je partner voor je neus met de mededeling dat hij/zij van je wil scheiden. Een soort opgefokt, depressief en gevoelig pijnlijk humeurtje dus ;)

Het lijkt me dat iemand dan chagrijnig, dus niet in een zonnig humeur is.

Een Zure Humeur staat niet echt iets in het woordenboek. Ik denk dat het gewoon al zegt. Een zure humeur is iemand die een beetje zurig is een beetje chagrijnig. Ik ken alleen een zuur gezicht hebben. Maar het met zuur humeur word denk ik bedoeld dat iemand een beetje chagrijnig is.

Stel je je gezicht voor als je een citroen eet... Dat gezicht trek je ook als je een zuur humeur hebt. Je zeurt met omlaaggetrokken mondhoeken over alles en nog wat. Ik zou maar lekker zoete aardbeien eten ;-)) Ga je vanzelf van glimlachen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100