wat doet meer pijn, een gekneusde of een gebroken rib?

Ik denk dat ik een paar gekneusde ribben heb, maar het doet zoveel pijn dat ik denk dat ze gebroken zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak is het zo dat gekneusde botten pijnlijker zijn dan gebroken botten, maar om zeker te zijn kun je beter foto's laten maken.

Uit eigen ervaring weet ik dat een gekneusde rib pijnlijker is dan een gebroken rib. Meer over symptomen op http://shak.nl/gekneusde-ribben-symptomen.html

Een botbreuk op zich is pijnloos. In je bot zit geen gevoel. Vandaar dat een kneuzing meestal pijnlijker is. Vaak gaat een breuk ook samen met een kneuzing. Hetgene dat bij een botbreuk pijn doet is het beschadigde botvlies dat om je bot heen zit.

Toch even mee langs de arts voor foto's. Ook al is er weinig meer aan te doen als pijnbestrijding. Het is wel belangrijk om te weten of ze gebroken zijn want dat zou beschadiging van organen kunnen veroorzaken. Ook goede pijnbestrijding is belangrijk, door de pijn ga je oppervlakkig ademhalen, diep ademhalen is nogal pijnlijk, hierdoor vergroot je de kans op een longontsteking. Dus ik zou zeker even langs een arts. Beterschap, je kan hier best een paar weken last van houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100