als een voorwerp de anus in wordt geduwd waar komt het dan terecht?

iemand vertelde me dat hij kon eten via zijn anus omdat het voedsel volgens hem uiteindelijk in zijn maag kwam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als eerst in de endeldarm, daarna in de dikke darm en nog een paar darmen, en dan pas in de maag. Wil je op die manier eten, moet je heel ver duwen (wat onmogelijk is gezien de afstand) wil je het in de maag krijgen.

Nee dat kan niet, het komt in de endeldarm, darmen maken een peristaltische beweging richting de anus, dat betekend dat het naar beneden gewerkt wordt. In zeer zeldzame gevallen kan iemand bij een ernstige verstopping in de darmen, of als de darm gedraait zit, zodat er dus geen doorgang naar beneden is, ontlating braken. Toegevoegd na 36 seconden: * ontlasting

Lijkt me een heel sterk verhaal. ALS dit al kan, is dat bij iemand waarbij de afsluitende kleppen tussen de dunne en dikke darm en de verbinding tussen de maag en dunne darm kapot zijn, én de werking van de darmen serieus verstoord is. De kans dat dit allemaal tegelijk bij dezelfde persoon aan de hand zou zijn, acht ik nihil. Normaal gesproken komt iets via je anus niet verder dan je endeldarm. Door de peristaltiek van darm wordt immers continu alles in de darm naar beneden gestuwd. Een arts die met een endoscopie via de anus naar binnen gaat, kan normaal gesproken ook niet in de dunne darm komen, omdat er een klepmechanisme is tussen de dunne en dikke darm. Die klep zorgt ervoor dat er alleen doorgang mogelijk is van de dunne naar de dikke darm, en niet andersom. De werking van die klep kan verstoord raken, maar dat is dus zeer zeker geen normale situatie. Ook het omhoog komen van darminhoud naar de maag is iets dat normaal gesproken alleen gebeurt bij een serieuze obstructie van de darm. Dat merk je omdat het braaksel dan naar ontlasting gaat ruiken, en dat is een zeer ernstige situatie. Eten via de anus en dan datgene wat je er aan de achterkant instopt, tot in je maag krijgen, is dus niet mogelijk. Normaal gesproken komt alles wat je via je anus naar binnen duwt, er weer uit. Tenzij het gaat om dingen die oplossen in de darm, zoals vloeistoffen of zetpillen. Maar ook harde voorwerpen die bijvoorbeeld tijdens seksspel in de anus worden gebracht en die er niet meer uit willen, zullen er normaal gesproken met de ontlasting vanzelf weer uitkomen. In extreme situaties moeten voorwerpen wel eens door een arts verwijderd worden, maar die voorwerpen zitten dan in het rectum, dus vlak achter de sluitspier. Hoger komen ze niet, omdat de beweging van de darm juist de gehele inhoud continu richting anus duwt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100