Hoe word je geheel zelfstandig?

Ik woon sinds 6 maanden op mezelf en ik heb problemen om geheel zelfstandig te zijn. Ik ben nog steeds financieel afhankelijk van me ouders. Daarnaast voel ik me soms ook redelijk eenzaam aangezien ik helemaal alleen woon, zonder huisgenoten. Ik ben 23 jaar. Iemand tips hoe ik zelfstandiger kan worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Eenzaamheid zou je op kunnen lossen door een kat in huis te halen, met zo'n diertje in huis rondlopend, lijkt het in een keer een stuk levendiger. Financieel zou vanzelf wel moeten komen zodra je klaar bent met je opleiding en zou je het te kort al werkend weg kunnen werken:) Verder ben je op de goede weg, dus petje af, dat je -al dan niet tijdelijk- met geld door je ouders gesteund word is niet erg, al het begin is moeilijk Toegevoegd na 34 minuten: En als je graag wat meer mensen over de vloer hebt, je hebt vast wel vrienden en hobby's die je samen (uit huis of thuis) zou kunnen doen die helemaal niet veel hoeven te kosten. Een film huren, downloaden is zo gepiept en regelen jullie samen drinken en eventuele snacks... Je kan ook gamen met je vrienden, die zelf eventueel ook spelcomputers en games meenemen, dat kan een gezellige chaos worden:) Of sporten, ga met iemand in het bos of iets dergelijks lopen en / of rennen, goed voor je conditie en kost niks. Zo zijn er nog wel meer dingen te bedenken, wees creatief en het komt helemaal goed Toegevoegd na 35 minuten: En als je graag wat meer mensen over de vloer hebt, je hebt vast wel vrienden en hobby's die je samen (uit huis of thuis) zou kunnen doen die helemaal niet veel hoeven te kosten. Een film huren, downloaden is zo gepiept en regelen jullie samen drinken en eventuele snacks... Je kan ook gamen met je vrienden, die zelf eventueel ook spelcomputers en games meenemen, dat kan een gezellige chaos worden:) Of sporten, ga met iemand in het bos of iets dergelijks lopen en / of rennen, goed voor je conditie en kost niks. Zo zijn er nog wel meer dingen te bedenken, wees creatief en het komt helemaal goed Toegevoegd na 35 minuten: En als je graag wat meer mensen over de vloer hebt, je hebt vast wel vrienden en hobby's die je samen (uit huis of thuis) zou kunnen doen die helemaal niet veel hoeven te kosten. Een film huren, downloaden is zo gepiept en regelen jullie samen drinken en eventuele snacks... Je kan ook gamen met je vrienden, die zelf eventueel ook spelcomputers en games meenemen, dat kan een gezellige chaos worden:) Of sporten, ga met iemand in het bos of iets dergelijks lopen en / of rennen, goed voor je conditie en kost niks. Zo zijn er nog wel meer dingen te bedenken, wees creatief en het komt helemaal goed

Door je proberen niet afhankelijk in te stellen. Je hebt zo te lezen veel geluk met je ouders. Velen andere van 23 jaar krijgen niets van de ouders. Moet je maar gaan werken of een uitkering aanvragen krijgen ze dan te horen. Je moet beter met geld leren omgaan, en niet alleen de leuke of lekkere dingen bekostigen, maar ook de belangrijkere dingen. (houd bij, op pen en papier, wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zelf thuis in een map.) Tegen eenzaamheid zou je (afhankelijk van je instelling en mogelijkheden) bij een sportschool, theaterschool of iets dergelijks kunnen gaan. Niet te negatief denken en meer zelfvertrouwen opbouwen. (ookal is dat makkelijker gezegt dan gedaan) Hopelijk kun je hier iets mee. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100