Ik ben 69 en wil niet ingeent worden kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor zover ik heb kunnen opmaken uit alle informatie die er is gegeven rondom de griepprik, is de vaccinatie tot op heden nog altijd geheel vrijwillig. Wanneer u zuiver op grond van leeftijd ingedeeld bent in een risicogroep, maar verder nog nooit klachten hebt gehad met uw gezondheid waardoor de griep voor u een ernstige bedreiging zou kunnen zijn, staat het u natuurlijk vrij de prik NIET te halen. Met natuurlijk de daaraan verbonden risico's de griep eventueel wel te krijgen, maar die is niet zwaarder of ernstiger dan een 'normale' griep. Als u normaliter elk jaar en griepprik haalt, zou ik het nu ook adviseren, ook voor e mexicaanse griep. Wanneer u echter nog nooit een griepprik heeft gehaald, is er geen extra reden dat nu ineens wel te doen. Voor alle zekerheid kunt u zich het beste bij de huisarts zo goed mogelijk laten informeren of voorlichten.

dat kan je bent daar zelf baas over...

Natuurlijk. Je bent niet verplicht te reageren op een oproep

Ja natuurlijk... Fijn dat je een ander geluid laat horen hier... Heel goed dat je dat niet doet, trouwens als iedereen dat doet, waarom zou je dan überhaupt nog dat doen...

Tuurlijk kan dat. Je belt diegene die je opgeroepen heeft en zegt dat je geen gebruik maakt van de oproep. En dan is het geregeld. Heb ik ook gedaan!

Ja hoor het is vrijwillig. Volgens Darwin gaat het vanzelf over, dat mensen niet willen:)

Het is je eigen lijf en niemand kan je dit verplichten. Het is een advies dus ben je nog steeds baas over je lichaam. Zou te gek voor woorden zijn als dit verplicht zou zijn.

Ja hoor, natuurlijk! Je bent baas over je eigen lichaam. Het gebeurt best vaak hoor, dat iemand niet geënt wil worden.

ja hoor je kunt willen wat je wil en als jij vind dat je niet ingeent wil worden dan vind jij dat je niet ingeent wil worden. Tenzij je handelingsonbekwaam bent dan kun je namelijk niets willen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100