Wie bepaald of je tot een risicogroep behoort voor de Mexicaanse griepprik?

Naar ik begrijp moet je ervoor worden opgeroepen, maar hoe wordt dat bepaald? Bepaalde aandoeningen kan ik begrijpen, maar, stel je zorgt voor iemand die in de risicogroep valt en zelf (nog) niet ingeent mag worden (ernsitg zieke of baby < 6 maanden). Kun je dan naar je huisarts gaan en de prik "opeisen"? Of als jij vindt dat je hem nodig hebt kan dat dan ook?

Toegevoegd na 9 minuten:
En als mantelzorger bijvoorbeeld? Ze raden aan dat je dat dan moet doen.

Toegevoegd na 6 dagen:
Het is mij inmiddels duidelijk geworden dat iedereen die voor de normale griepprik in aanmerking komt ook voor deze in aanmerking komt, dit antwoord stond er niet bij dus heb ik geen beste antwoord gekozen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een aandoening hebt, heb je allang daarvoor kontakt gehad met je huisarts. Naar gelang van de aandoening zet die je op de priklijst. Als je nog nooit je huisarts hebt gezien kun je onmogelijk tot een risicogroep behoren.

Nee hoor, als jouw weerstand gewoon goed is kun je helemaal niks opeisen, en terecht! (al was gisteren in het nieuws dat 50% van de huisartsen al zwichten voor de meest slappe excuses)

Er zijn gewoon nog niet genoeg vaccins om iedereen nu te laten inenten, dus zijn er risico groepen aangewezen die voorrang hebben, maar er is voor iedereen een vaccin besteld dus als je wilt wordt je ingeënt je zal alleen nog even geduld moeten hebben. Zie onderstaande site

Bronnen:
www.grieppandemie.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100