Is het beter om vaak te poepen of om hiermee zo lang mogelijk te wachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is het beste om te poepen als je aandrang hebt.

Het is beter om vaak te poepen. Beter voor ontlasting. Als je laat op houden moeten je spieren veel werken doen

Als je moet moet je gaan, langer wachten kan verstopping en aambeien veroorzaken.

Je moet gaan als je moet langer moet je niet wachten

Als je lang wacht, dan leer je je sluitspier aan om dicht te houden, terwijl de normale reactie hoort te zijn "opengaan"Dat heet paradoxaal sluitspiergedrag en kan leiden tot aambeien. Vooral chirurgen (die niet even tijdens de operatie kunnen gaan poepen) en mensen die veel onderweg zijn (geen WC in de buurt) zijn bekende risicogroepen.

Ophouden is slecht voor je . Bovendien kan het droger worden en zodoende pijnlijker als je dan toch naar de wc gaat. Je kan zelfs aambeien krijgen of een barstje/scheurtje.

Je moet je poep nooit ophouden op momenten dat je aandrang voelt en gewoon naar de WC kunt. Poep die er te lang in zit, kan indikken, en dan moet je er zo'n scherpe harde dikke keutel uitpersen. Niet echt prettig voor je anus. Bovendien is poep afval, je laat je vuilnisbak toch ook niet uitpuilen? Gaat de boel alleen maar stinken en rotten..

2x per dag je vrachtje lossen is een optimale situatie, echter er is zoveel druk vanuit de maatschappij, dat we ons die tijd niet gunnen en ook daar wennen we aan. Maar probeer wel iedere dag te gaan en voldoende water drinken. Ook daar gaat je lichaam er uiteindelijk aan wennen ( biologische klok)

Gaan met die banaan :-) (sorry..) Nee, serieus: zoals anderen ook al zeggen, ophouden van ontlasting is niet gezond. Als de ontlasting langer in het rectum zit, gaat het indikken en droger worden. Het wordt dan dus moeilijker om het eruit te krijgen, waardoor je harder moet persen, met alle risico's vandien (aambeien, maar bij hard persen kun je zeker op de lange duur ook last krijgen van verzakkingen, en je kunt er zelfs een buikwandbreuk mee veroorzaken of verergeren). Daarbij leren je sluitspieren zo niet goed dat ze zich behoren te ontspannen wanneer er aandrang is en je naar het toilet gaat, wat ook weer voor allerlei ellende kan zorgen. Daarbij - en dat is nog níet genoemd - rekt je endeldarm uit als je het te lang ophoudt. Als het goed is, krijgen je hersenen een seintje van aandrang wanneer het rectum een bepaalde vulling heeft bereikt. Als je dat langdurig negeert, wordt het rectum dus voller en voller. Het kan zijn dat je daardoor op den duur dit signaal niet goed meer herkent, maar ook betekent dit dat het laatste stukje van je darm het aardig te verduren krijgt. Op lange termijn kan dit zelfs zo erg uitrekken, dat je helemaal je darm niet meer kunt legen zonder allerlei kunstgrepen, omdat een darm die zo is uitgerekt, niet meer goed kan samentrekken. Tel daarbij op de ingedikte ontlasting en een kringspier die op spanning staat, en je begrijpt dat chronisch ophoudgedrag kan zorgen voor soms hele ernstige obstipatieproblemen.

Als je moet ,dan moet je . Je lichaam geeft het immers aan en ga dat niet negeren . Het maakt mij niet meer uit waar ik ben ,ik ben die schaamte (want dat is het )inmiddels gelukkig voor bij . de eigen plee ....ontlaad het beste . met elke plee, ben ik tevree en zelfs dankbaar!! hou het niet op wat er in komt moet er op zn tijd ook weer uit wbt restanten .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100