kan het dat ik van kaas beter slaap?

Over het algemeen slaap ik goed, voor onrustige nachten heb ik een licht slaapmiddel dat ik dus occasioneel gebruik. Maar gisterenavond werkte zelfs dat niet (wat soms ook gebeurt).
Ik heb al enkele keren vastgesteld dat het wel lukt als ik een boterham met kaas eet (of kaas afzonderlijk). Met andere voedingsmiddelen heb ik dat effect niet.
Gisteren dus gedaan, en vrij snel in slaap gevallen.
Kan dat nu, dat kaas op de één of andere manier de slaap bevordert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kaas bevat tryptofaan, en heel wat meer dan het bekende bekertje warme melk. Vooral oude kaas. Niet zo gek dus, dat je daar een beetje slaperig van kan worden. Bovendien valt het relatief zwaar op de maag, en ook dat kan slaperig maken. Ook schijnt het stressverlagend te werken, en minder stress slaapt ook beter.

Er zijn mensen die nachtelijk bij de koelkast belanden om iets te eten, vaak is dat kaas. Maar of je na een eetbui met kaas beter in slaap valt? Kaas is van zichzelf erg verzadigend vanwege het hoge vetgehalte. Wat jij beschrijft lijkt mij toch gewoon toeval. Houd het eens een week bij: 3 dagen met kaas, 4 zonder. En noteer je slaapgedrag erbij. Dat geeft geheid inzicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100