Wat houdt: 'je zoon niet erkennen' in?

Zie onderstaand stukje:

Prins Carlos heeft al een 14-jarige zoon, Carlos, uit een eerdere relatie met Brigitte Klynstra. De prins heeft hem nooit erkend.

Wat houdt je zoon niet erkennen in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt je kind op diverse momenten erkennen: Tijdens de zwangerschap. Er wordt een akte gemaakt waarin wordt erkend dat jij de vader bent, de moeder moet hier altijd bij aanwezig zijn. Bij de geboorteaangifte, maar let wel op, is dit jullie eerste kind, dan moet de moeder erbij aanwezig zijn. Aangezien een geboorteaangifte binnen 3 werkdagen na de geboorte moet plaatsvinden, is het vaak nogal belastend voor de moeder om dan mee te gaan naar het gemeentehuis. Op enig moment na de geboorte. Als je het kind niet tijdens de geboorteaangifte hebt erkend, dan kun je dit op een later tijdstip altijd nog doen. Er wordt dan een aparte akte opgesteld waarin je wordt erkend als de officiële vader van het kind. Gezien het bovenstaande is het bij een eerste kind wel zo verstandig om de erkenning in de zwangerschap te regelen. Voorwaarden Om een kind te kunnen erkennen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: Je moet schriftelijke toestemming hebben van de moeder en bij het eerste kind moet de moeder bij de erkenning aanwezig zijn; Je moet minimaal 16 jaar zijn; Als je, vanwege bloedverwantschap, niet met de moeder mag trouwen, kun je ook haar kind niet erkennen, een vader kan dus niet een kind van zijn dochter erkennen.; Je moet persoonlijk naar de burgerlijke stand, iemand anders kan dit niet voor je regelen; Het te erkennen kind mag niet geboren zijn terwijl de moeder met een ander gehuwd was, een kind kan namelijk maximaal twee wettelijke ouders hebben; Zowel jij, als de moeder, moeten een geldig legitimatiebewijs kunnen overleggen bij de burgerlijke stand. Door het niet erkennen van je kind krijgt het kind geen erfrecht. Als vader heb je tevens geen onderhoudsplicht. Geld voor alle kinderen zonen en dochters, groet

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/d_sv6105

Dat je je zoon niet ziet als je zoon. Je accepteert hem dan niet als je zoon.

Dat hij niet toegeeft dat die zoon van hem is. Op papier zijn ze niks van elkaar. Vaak met als resultaat dat zo'n kind zijn vader ook niet echt leert kennen, omdat hij hem eigenlijk niet wilde hebben.

Dat hij nooit gezegd heeft dat het zijn zoon is erkennen (ww): aanvaarden, accepteren, bekennen, inzien, onderkennen, toegeven, uitkomen voor. En man kan een kind erkennen als het zijne, ook al is ie niet getrouwd met de moeder. Je kunt een fout erkennen (toegeven).

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/verschil-tu...

Erkenning is een term die in het familierecht gebruikt wordt in de betekenis van de wettelijke erkenning van een kind door een man. Door de erkenning ontstaan er familierechtelijke betrekkingen tussen erkenner en het kind. De man kan dan als vader worden betiteld. Erkenning geeft echter niet automatisch ouderlijk gezag, dat dient apart bij de rechtbank te worden aangevraagd. Het erkennen van een kind als wettelijk wordt echten genoemd. Carlos heeft steeds toegegeven dat het kind van hem is, maar hij heeft het voor de wet niet erkend. Het kind is dus geen erfgenaam. ``In een verklaring kort na de geboorte meldde Carlos dat hij de "zelfstandige beslissing van Brigitte Klynstra om moeder te willen worden" respecteerde, maar dat het uitgesloten was dat er een familierechtelijke betrekking zal komen tussen hem en de pasgeborene. In de geboorteakte staat de vader niet vermeld.``

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Carlos_de_Bou...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Erkenning_(fa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100