me vriendin is een erge nemer en ik een gever wat kan ik hieraan doen?

ik doe heel veel bij haar maar ze wil niks terug doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enige wat je hieraan kunt doen, is óf: - zelf ook niets meer geven (in ieder geval minder) óf: - gewoon blij zijn dat je kunt geven (wat het ook is) Naar mijn mening klopt jouw 'houding' niet helemaal. Ik bedoel, wanneer ik iets geef, dan doe ik dat omdat ik het graag doe. Waarom zou ik daarvoor iets terug verwachten? Dat zou betekenen dat ik -achteraf gezien- liever niet had gegeven. En dan klopt het niet meer. Vind ik.

Vriendschap is vaak gebaseerd of verschil in karakters. Maar vriendschap is ook om van elkaar te leren. Je mag binnen een vriendschap best de ander aanspreken op zaken die je storen. Ik zou hier eens goed over spreken met elkaar en laat dan maar horen wat je er van vindt. Het kan ook heel goed zijn dat jij het zelf veroorzaakt. Hoe vaak heb je al gezegd: laat mij maar, dat doe ik wel, of, geeft niet ik heb tijd zat. Heel vaak veroorzaakt de gever zelf de luiheid van de tegenpartij. Dus denk ook daar even over na, ook samen. Wedden dat er een heleboel wordt opgelost? En als er niets wordt opgelost, ben je er zelf nog steeds bij om te kiezen of je de vriendschap wilt laten voortduren. Toegevoegd na 1 uur: eerste regel:.....gebaseerd OP verschil in karakters.

met haar hierover praten, eerlijkheid werkt toch altijd het beste. als je niks zegt, blijft het zo doorgaan. veel succes!

Misschien zou je ook wat haar kunnen nemen, n.l. afscheid, want dit lijkt me een verhouding die tot mislukken is gedoemd.

Vriendschap, maar ook alle relaties zijn gebaseerd op "GEVEN en NEMEN" Wat wel altijd heel erg belangrijk is om je eigen grens te kennen, maar nog moeilijker is om deze grens aan te geven. Als ik deze vraag zo lees, denk ik dat je misschien zelf aan je grens moet gaan werken. Dan komt het moeilijkste: Durf ook eens "NEE" te zeggen. Daarna zul je merken hoe sterk jullie "vriendschap" is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100