Hoe kan ik het beste douche?

Sinds dindag ben ik besneden i.v.m. een te nauwe voorhuid. Nou ben ik iemand die ERG gevoelig is voor pijn. Gisteravond was ik ZO bang met het afhalen van t verband :'( en ik voel mezelf ok waardeloos maar je moet r doorheen.
En vanavond moet ik douche hoe kan ik dat het beste doen zonder VEEL pijn te krijgen bij de penis? Het zit VOORAL in het toompje en hechtingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je er zo tegen op ziet, en de wond natuurlijk nog maar een paar dagen oud is, zou ik gewoon helemaal niet gaan douchen. Was je haren onder de douchekop of de wastafel en pak een washand met zeep (of douchegel) om de rest van je lijf te wassen. Op die manier hoef je je niet nu al druk te maken over het douchen straks en zal het ook niet extra veel zeer gaan doen door het water. Succes en hopelijk voelt het snel beter!

Je kunt je penis natuurlijk ook in een plastic zakje hangen, maar dat moet je dan vastplakken met pleister of schilderstape en het verwijderen daarvan gaat ook weer pijn doen. Ik zou zeggen: Sla dat douchen maar eens een of twee dagen over. Was je lijf lekker aan de wasbak en vermijdt de pijnlijke plekken.

Wacht nog een dag met te douchen. De eerste drie dagen na de operatie moet het wondgebied schoon en droog gehouden worden. Na deze drie dagen is het verstandig gedurende één week 1 à 2 maal per dag te baden in lauwwarm water met Kamille of Badedas, maar NIET met zeep. Douchen mag ook weer. Het is belangrijk om na het baden of douchen de wond voorzichtig droog te deppen. Om zwellingen sneller doen af te nemen, kan het nuttig zijn de penis de eerste paar dagen omhoog te leggen, richting navel. Tegen eventuele pijn kan plaatselijk een verdovende zalf (bijvoorbeeld Lidocaine) worden aangebracht. De zalf is verkrijgbaar op recept en mag ook (dunnetjes) op de eikel worden aangebracht. Dit is vooral nuttig bij mannen die een erg gevoelige eikel hebben. Na de besnijdenis dient men zich 4-6 weken te onthouden van sex anders is de kans groot dat de wond weer open gaat.

Bronnen:
http://www.besnijdenisinfo.nl/info.html

Toen mijn zoon besneden werd,mocht hij na drie dagen douchen,men deed dit toen door het hoofdhaar te wassen met betadine shampoo zodat vanzelf de shampoo en water langs je lichaam loopt. Afspoelen kun je vanaf bovenaf je lichaam vanzelf naar beneden laten lopen,zo komt de shampoo en het water vanzelf langs je penis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100