sommige mensen beweren niet aan zelfbevrediging te doen,is dat waar of is t schaamte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zullen vast wel mensen zijn die het nooit doen. Er zullen er ook bij zijn die zeggen dat ze het niet doen uit schaamte (wat geheel onnodig is), of niet uit schaamte maar uit beleefdheid of zoiets. Mensen die het nooit doen zijn er zeker, dat zijn mensen die er bijv. slechte gevoelens / gedachtes bij hebben en het daarom laten (bijv. dat het niet mag / vies is / je er ziek van wordt) bijvoorbeeld beïnvloed door cultuur of geloof. Ook zijn er mensen die het nooit doen, omdat ze een laag of geen libido hebben door bijv. ziekte of omdat hun lichaam gewoon zo is. Bijv. door zenuwen: het kan voor sommige mensen gewoonweg pijnlijk zijn om een orgasme te krijgen...dan ga je ook niet aan zelfbevrediging doen. Voor andere mensen liggen de zenuwen weer zo diep dat ze totaal geen gevoel (of maar een beetje) krijgen, en daardoor niet de moeite nemen om het te doen. Het kan schaamte zijn, maar dat is het niet altijd. Probeer de persoon en situatie waar je zo'n gesprek hebt in te schatten om te kijken wat het geval is.

Dat is waar, ik doe dat nooit!!

geen idee, ik heb alleen sex met mn muis

Ik geloof wel dat dit waar is. Niet iedereen heeft evenveel behoefte aan (zelf)bevrediging. Er zijn mensen die een orgasme te intens en daardoor onprettig vinden, heb ik mij laten vertellen. Daarnaast is de hang naar bevrediging geen constante. In sommige perioden heb ik meer of minder behoefte aan masturbatie. Met schaamte heeft dat niets te maken, eerder met mijn cyclus. Hoe dat voor anderen is, weet ik niet. Voor mannen kan ik al helemaal niet spreken.

Mannen zullen dat zowiezo niet gauw toegeven. Lijkt dan net of ze geen vrouw kunnen krijgen. Veel vrouwen hebben het misschien nog nooit gedaan, vooral ouderen Er heerstte vroeger een taboe op, vooral bij de katholieke gezinnen. Veel dingen uit je opvoeding zitten erin gebakken.Het ligt dan aan de partner die ze krijgen en zijn instelling tot haar. Dan nog is dat voor hen privè en zullen ze er niet over praten. Als je met en groepje vriendinnen zit wordt er vaak eerlijk over gesroken, maar dan moet je wel hecht zijn. Dit zal bij mannen ook wel zo zijn.Alleen bij echt goede vrienden dan.

Ha, die Mevrkat; Dat zijn dan waarschijnlijk mensen die een exact even groot libido hebben als hun partner dat dan ook nog eens volkomen synchroon is.

Voor mannen onvoorstelbaar maar er zijn inderdaad genoeg vrouwen die inderdaad niet masturberen. Onder druk van hun groepje zullen ze niet snel zeggen dat ze het niet doen. Maar als je het vraagt in kleine kring zullen ze toegeven dat ze het eigenlijk maar gedoe vinden. Wij mannen willen graag madonna en de hoer maar helaas de realiteit is iets genuanceerder.

Ik geloof niet dat mensen het nooit doen.Wie dat beweerd schaamt zich.....maar dat hoeft helemaal niet.Het kan prettig zijn.

Afhankelijk van libido, opvoeding, leeftijd, geslacht, en nog vele andere factoren wordt er wel of niet aan masturbatie gedaan. Of iemand hier een eerlijke reactie durft te geven, tja... Dat verschilt per situatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100