Bestaat er een cultuur waar vrouwen meerdere mannen mag trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee helaas er zijn alleen sexsistische geloven waar een man meerdere vrouwen kan trouwen

In Nederland ;-) Vrouw gaat trouwen met 2 mannen Vrijdag zal er, op initiatief van kunstenaar Francisco Camacho, een groepshuwelijk worden gesloten. Francisco Camacho, kunstenaar en initiatiefnemer van het Groepshuwelijkenproject, zal met twee mensen trouwen. De kunstenaar wil met het te sluiten contract duidelijk maken dat een groepshuwelijk niet over dezelfde rechten beschikt als een klassieke monogame relatie of een geregistreerd partnerschap. De leden van het groepshuwelijk hopen spoedig een rechtszaak te kunnen starten om dezelfde rechten te verkrijgen als een getrouwd koppel of geregistreerde partners. De kunstenaar poogt met dit project een discussie op gang brengt over de grenzen van de macht van de staat met betrekking tot de vrijheid van liefde. Camacho en zijn twee echtelieden zullen het samenlevingscontract in Borne ondertekenen, bekrachtigd door een notaris. Om 17 uur zal het huwelijk middels een formele receptie worden gevierd in het 'SKOR', gevestigd op Ruysdaelkade 2. Daarna brengen de pasgehuwden hun huwelijksnacht door in een gezamenlijk bed gemaakt door kunstenaar Joep van Lieshout in het Lloyd Hotel. Het Groepshuwelijken Initiatief is onderdeel van de kunstmanifestatie 'My name is Spinoza'. Deze manifestatie werd ontwikkeld door de Spinoza Kring in samenwerking met SKOR.

Voordat het Christendom Europa binnendrong waren we paganisten. Het paganisme was een religie die dicht in contact stond met de natuur. De meeste priesters waren vrouwen, en gebruikten geestverruimende hallucinogenen om hun goden te vereren (zoals paddo's.) Het opmerkelijke was dat de vrouwelijke priesters vaak de lakens deelden met allerlei verschillende mannen, en dus ook meerdere partners hadden. Echt 'trouwen' was er in die tijd alleen nog niet bij. Paganisten bestaan nog steeds. Omnia, een band uit Nederland, speelt bijvoorbeeld paganistische muziek. Ook Wicca, kan gezien worden als een vorm van paganisme. In deze cultuur mag dat dus wel. Het probleem is echter dat de wetgeving, in alle landen ter wereld, dat niet toelaat. Er bestaat dus wel een cultuur waar het mag, maar geen land waar het toegelaten wordt. Toegevoegd na 5 minuten: Ik zie net dat ik het mis had, er bestaan dus wel landen die het toelaten. Maar allee, de vraag was of er een cultuur bestond waar dat mocht. Ja, in de paganistische cultuur. Toegevoegd na 15 minuten: Voor de vrouwen die nieuwsgierig zijn geworden :) www.nl.paganfederation.org/pf_women.html Toegevoegd na 16 minuten: http://www.nl.paganfederation.org/pf_women.htm Deze moet het doen...

Ja, polyandrie (want zo heet het verschijnsel) KOMT voor, maar is buitengewoon zeldzaam. Polyandrie is voorgekomen in Tibet, Nepal, India en Sri Lanka. Ongeveer duizend jaar geleden bestond het in China, bij zeer arme gezinnen, daarbij trouwden alle zonen van een gezin met één vrouw. Vandaag de dag zien we het alleen nog bij de Musuo (China), op een paar plaatsen in Afrika en Zuid Amerika (Surui).

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Suru%C3%AD
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polyandrie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100