Hoevaak op een dag moet je je ontlasting kwijt?

Ik ga namelijk soms 3 dagen niet naar de wc. Is dat erg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken heb je 1 soms 2x per dag ontlasting. Een keertje 3 dgn dit niet kunnen zal niet meteen kwaad kunnen,komt t échter frequent voor,ga dan naar je huisarts toe!!

1x per 3 dagen is niets mee aan de hand hoor. Her is wel prettiger als je vaker gaat. Dat kun je bevorderen door meer vezels te eten of een theelepeltje olie door je maaltijden te doen.

Dat verschilt per persoon, zolang er maar een beetje regelmaat in zit en de ontlasting niet te hard is waardoor het pijnlijk wordt. Alles tussen dagelijks en 1 maal per week is goed.

Alles tussen eens in de 5 dagen en 5 keer per dag is normaal. Belangrijker echter is de consistentie (niet te dun, niet te hard) en het kunnen poepen zonder problemen, zoals te hard moeten persen, aambeien, uitslag door te dunne ontlasting etc. Hoe vezelrijker je eet en hoe meer vocht je binnenkrijgt, hoe meer , makkelijker en gezondere ontlasting je zult kunnen produceren. Dat betekent echter niet altijd dat je ook per se vaker moet. Minimaal eens per dag echter is voor je darmen en de regelmaat wel het prettigst, maar als je minder vaak hoeft, (of vaker), hoeft dat beslist geen probleem te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100