kan je een algehele lichamelijke check laten doen in het ziekenhuis, vergoed door de verzekeraar, net zoals je bv met je auto een apk doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit wordt niet vergoed door je verzekeraar. Zou je helaas zelf moeten betalen dan.

Je kunt je laten doorlichten bij proscan, kost ca 1250 euro.. Maar als ze iets vinden wordt het vergoed door je verzekering (het onderzoek)

Mijn huisarts doet elke 2 jaar een bloed-checkup. Laat het bloed controleren op een aantal belangrijke punten.

Nee, dat kan je niet. De verzekeringspremie zou dat helemaal niet meer te betalen zijn, als iedereen die gezond is ook nog eens van al die dure middelen gebruik zou maken. Ik zou dat niet accepteren. Trouwens: Je betaalt de APK van je auto toch ook zelf?

Je kunt zo'n totale bodycheck laten doen maar die wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekering en dat is maar goed ook. De mens is geen auto. Als er iets aan je auto kapot is dan wordt dat niet spontaan verholpen terwijl vele kwaaltjes bij de mens wel vanzelf overgaan. Er wordt bij zo'n totale check altijd wel iets afwijkends gevonden waardoor er verder gezocht moet worden om van alles en nog wat uit te sluiten. Dat onderzoek leidt in verreweg de meeste gevallen tot niets, maar de kosten lopen wel op, al gauw tot het dubbele. In verreweg de meeste gevallen is het voldoende om, afhankelijk van de leeftijd, de bloeddruk, het gewicht en eventuele lichamelijke klachten in kaart te brengen. Die eventuele klachten zijn het voornaamste uitgangspunt van de geneeskunde die we in Nederland toepassen. Er zijn een paar kwalen die een langere tijd kunnen bestaan zonder klachten, zoals baarmoeder-, borst- long- en darmkanker. Daarop richten zich bevolkingsonderzoeken waardoor een aantal gevallen tijdig gesignaleerd worden. Omdat de resultaten bij longkanker nihil waren is gestopt met controleren daarop. Een check op darmkanker is er nog niet maar er zijn wel vergaande plannen.

Als er twijfels bestaan over je gezondheid zal men wel wat controleren maar een algehele body check zal men niet doen alleen dingen waar men over twijfelt. Het is gewoon te duur en wordt niet vergoed.Ga maar lekker op vakantie in Thailand en laat daar de body check maar doen houd men geld over ten opzichte van Nederland en vergis je niet de ziekenhuizen zijn er beter dan hier.

Bronnen:
http://www.bangkokpattayahospital.com/ebph...

Dat lukt alleen als je al in de medische molen zit en bij een controle bezoek aan je specialist een aantal (nieuwe) klachten opsomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100