Wat voor verschil zit er tussen pdd-nos en asperger?

Ik zit op het vso en heb pdd-nos. Nu zat er vorig jaar bij mij iemand in de klas die asperger heeft. Het enige verschil wat ik op kon merken tussen hem en ik was dat hij echt 10 passers in zijn tas had.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beiden zijn een ass-stoornis Autistisch spectrum stoornis en het verschil zit hem in de gradatie. Als je een lijntje tekend, dan staat links helemaal aan het begin de mildste vorm add, dan volgt adhd, dan adhd grenzend pdd-nos, dan pdd-nos dan pdd-nos grenzend asperger, dan asperger en dan klassiek autistisch Dus eigenlijk heel simple gezegt zijn de symtonen van asperge zwaarder dan pdd-nos al vind ik dat ieder mens uniek is en er eigenlijk niet met maten gemeten kan worden Toegevoegd na 3 minuten: het leven is een harde leerschool, als wijsheid geen keuzevak is.

Echt te vergelijken zijn ze niet. Asperger ligt weer veel dichter bij het klassieke autisme waarbij tussen die 2 de 3 belangrijkste verschillen zijn dat met Asperger ze vaak een boven gemiddeld IQ hebben, geen taal achterstand hebben en geen fantasie, waarbij klassieke autisten veel meer moeite hebben fantasie en realiteit te kunnen onderscheiden. Degene die wel een aantal trekjes hebben maar niet passen onder de diagnose Autisme of Asperger vallen dus onder Pdd-nos. Wat dus het grootste verschil al aangeeft. Ze zijn niet de classificeren maar behoren tot het autistisch spectrum omdat ze wel wat puntjes hebben die overeenkomen met Autisme maar daarnaast verder niets met Autisme of Asperger te maken hebben. Toegevoegd na 4 minuten: Klein voorbeeldje . Als Asperger een trein is dan zou Autisme een tram zijn en pdd-nos een fiets, hij is bestuurbaar de wielen draaien je kunt jezelf ermee vervoeren,maar verder lijkt het totaal niet op de trein :-)

Wat mij, als moeder van een zoon met Asperger, lang geleden is uitgelegd hierover is, dat iemand met Asperger Syndroom vaker monotoon praat, ouwelijk (betweterig) overkomt en soms (op sommige punten) hoogbegaafd kan zijn. Dat zijn kenmerken. Maar de grens is erg moeilijk te trekken, en kan ook alleen door een psychiater worden gediagnosticeerd. Bij Autsider vind je meer informatie: "Over de precieze criteria voor de stoornis van Asperger is veel te doen geweest en nog steeds bestaat er in de praktijk onduidelijkheid over wat nu precies de kenmerken en verschillen zijn tussen hoog-functionerend autisme (dat vaak helemaal niet zo ‘hoogfunctionerend is), de stoornis van Asperger en PDD-NOS (pervasieve ontwikkelingsstoornis niet anders omschreven). Voor de autisten/Aspergers/PDD-NOSers zelf lijkt het nog het minst duidelijk; het lijkt afhankelijk van de willekeur en mening van de psychiater waar je toevallig komt, of je het ene of het andere labeltje opgeplakt krijgt. Zodat in de praktijk mensen met vergelijkbare klachten en problemen de ene keer zo en de andere keer zo heten." http://www.autsider.net/spectrum/dsmiv.htm

Bronnen:
http://www.autsider.net/spectrum/dsmiv.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100