waarom irriteert mijn vriends huid als hij scheert, en wat kan hij hieraan doen?

Elke keer als mijn vriend zijn baard scheert krijgt hij uitslag, rode bultjes en kleine puistjes. Dit is dus met een scheermes, met een scheerapparaar heeft hij hier geen last van. Ik vind het soms wel mooi als hij alles eraf scheert. Wat kan hij doen om de uitslag te voorkomen of is er een andere apparaat dat glad scheert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb precies hetzelfde probleem. Andere scheercreme en troep voor gevoelige huid werkt allemaal niet. Gewoon een goed scheer apparaat kopen dan. Ik heb die van Philips die goed glad scheert met 3 koppen. Zo glad als met een mesje wordt het niet echt maar toch kun je je goed glad scheren met een apparaat. Het is altijd beter dan al die rode bultjes en uitslag :)

Zou het kunnen dat die bultjes en puistjes ingegroeide haarzakjes zijn? Scheert hij met zijn mes wel op de juiste methode (met de haartjes mee?) Scheerschuim? Ook lijkt het me slim om 'vol' te houden, de huid heeft enige tijd nodig om te wennen, als je continu afwisselt, misschien geef je de huid dan onvoldoende kans? Ik scheer zelf altijd met mesjes (wel gilette met meerdere mesjes + vibreren), omdat ik juist met scheerapparaat meer last had van geiriteerde huid. Wel zorg ik er voor dat ik tijdens het scheren voorzichtig met de huid omga. Ik 'aai' met mijn scheermesjes. Als je druk zet, dan gaat het wel sneller, maar heb je meer kans op wondjes, etc.

Scheerschuim/scheermesjes/aftershave voor gevoelige huid gebruiken.

Niet te vaak scheren is de beste optie, heel korte haartjes om de 1 a 2 dagen zorgt voor irritatie van de huid..iets langer laten doorgroeien

Balsem van Nivea na het scheren...

Het kan zijn dat hij een allergie heeft voor de scheer mesjes. Dit heb ik namelijk zelf ook en heb steeds andere mesjes moeten proberen voor ik de juiste had en het zelfde met de scheer schuim kan het geval zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100