Ik heb een blauw oog, ik ben nu vol op aan het ijssen, maar wat kan je er nog meer tegen doen?

Toegevoegd na 2 uur:
ja, de stoot kwam meer er onder, dus op mijn jukbeen, maar het bloed is opgehoopt in de oogholte, dus daar wordt het blauw. maar ik denk dat er kleine kans is op beschadiging van me oog.
Maar bedankt ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1) Op de rug liggen en een kompres met ijskoud water aanbrengen op het oog. 2) Men kan de omvang van de bloeduitstorting proberen te beperken met lichte druk. In het geval van een oog is dat niet evident, maar men kan gebruik maken van een geldstuk of een gelijkaardig voorwerp dat men zorgvuldig schoonmaakt alvorens het in een kompres te wikkelen en op het oog te leggen. 3) Om de ecchymose te verzachten, wordt aangeraden om een crème of een gel op basis van arnica aan te brengen rondom het oog met lichte masserende bewegingen en dat zolang de huid gekleurd is. 4) Daarnaast kan men een beroep doen op de homeopathie (Ledum palustre 5CH of in geval van een erg pijnlijk trauma: Symphytum officinale 5CH), of op de phytotherapie: honingklaver, rood wijnblad, Indische kastanjeboom, blauwe bosbes, zwarte bes, enz. Opgelet: neem of geef vooral geen aspirine! Het vertraagt de bloedstolling wat de onderhuidse bloeduitstorting alleen maar groter maakt en de kleuren rondom het oog nog meer benadrukt.

rode kool blad, het blad met iets zwaars even kneuzen en dan op je blauwe oog leggen, binnen 2 dagen is je blauw oog weg... arnica gel van dr vogel is ook heel goed, verkrijgbaar bij apotheek en of drogist... ijs is niet eens goed, stop daar maar mee...

Je kan proberen de zwelling te beperken door een ijszak of een koud kompres op het oog te leggen. Als de oogleden al gezwollen zijn en het oog dicht zit kan dit de pijn verminderen. Ga vervolgens zo snel mogelijk naar een arts om vast te stellen of er iets beschadigd is. Een slag of stoot die een blauw oog veroorzaakt, heeft misschien nog meer beschadigd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100