Is het slecht om je nek te kraken?

Ik kraak regelmatig mij nek... zeker 5 keer per dag.. Dit doe ik al jaren lang . Dit heb ik gewoon aangeleerd alleen is het moeilijk om af te leren, het is een soort van een verslaving.. is het schadelijk om je nek te kraken en welke nadelen heeft het?

bedankt;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Een Cesar therapeute heeft mij verteld dat het eerst lekker los voelt, maar je spieren er omheen vervolgens als reactie zich vast krampen om alles op z'n plaats te houden. Uiteindelijk krijg je dus alleen maar meer pijn aan je nek of hoofdpijn.

ik doe dat ook. ik moet het zelfs doen anders krijg ik hoofdpijn! jaren terug fysio gehad voor mijn nek en die raadde mij ook aan om mijn nek goed te bewegen en soepel te houden. En guess what, mijn nek kraakt gewoon als ik hem een beetje beweeg om soepel te houden. Niet iedereen zit ook hetzelfde in elkaar. Probeer het wel voorzichtig te doen en forceer niks. Toegevoegd na 11 minuten: edit: inderdaad goede vraag, als het niet nodig is waarom doe je het dan? beter een andere gewoonte aanleren in plaats daarvan lijk mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100