Waarom kun je een vinger op 3 plaatsen buigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat dat anatomisch gezien het handigst is. Om de handelingen te kunnen doen, die wij met onze handen doen, zijn drie scharnierpunten nodig.

omdat er niet meer schanieren(weet niet hoe je het noemt) in zitten. maar als je bedoelt wat voor nut het heeft weet ik het niet, komt vast door de evolutie

Het is een combinatie van eea zo eenvoudig mogelijk houden & optimaal gebruik maken van kracht / energie. Een gewricht is een gecompliceerd & kwetsbaar onderdeel van het lichaam. Dit zijn de delen die het snelste verslijten. Dus is er een voordeel aan het hebben van zo min mogelijk gewrichten. Dus: Hoe minder des te beter. Het minimum aantal gewrichten wat je nodig hebt om een idhcte lus te maken, is 2 (Je kan dan met je vinger een driehoekje maken). Echter, dit is qua krachten die je spieren op de botten kunnen uitoefenen lastig te construeren in een manier dat het functioneel is. Tevens blijft er met alle weefsel om de botten heen eigenlijk geen ruimte over om nog iets vast te klemmen. Kom je op 3 stuks uit. Om nu een gesloten lus van een vinger te maken creeer je met je botjes een vierkant. Dis is een zeer sterke 'vorm' voor spieraanhechting. Je kan recht op het bot oppervlak je spier aanzet aantrekken, waardoor je optimale kracht benutting hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100