Waarom is een rok of jurk iets vrouwelijks? Hoe komt het dat vrouwen deze zijn gaan dragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een jurk of rok is eigenlijk in principe niets anders dan een lang hemd. Toen er nog geen broeken bestonden liep iedereen daarin, zowel mannen als vrouwen. Als je naar de huidige klederdrachten van de verschillende landen kijkt, (Pakistan, Afghanistan, Arabië) zie je dat nog steeds; een lang hemd, dus een soort jurk, en een soort broek of legging eronder en eventueel een riem of gordel om het middel. Later zijn mannen colbertjasjes en broeken gaan dragen, wat voor hun werkzaamheden wel zo praktisch was en nog is. Dus nu dragen ook veel vrouwen een broek. Vrouwen zijn de jurk verder gaan ontwikkelen en er zijn eeuwen geweest waarin dit gewaad een waar kunstwerk was, en een sierraad voor de vrouw om haar lichaam beter uit te laten komen. Het zat wel ongemakkelijk en zat ingewikkeld in elkaar. Daar is men dus weer van terug gekomen en nu zijn de jurken weer simpeler, praktisch en veel prettiger te dragen. Een rok is de onderste helft van een jurk; een bloes de bovenste helft.

de rokken en jurken zijn door de eeuwen heen zelf ook door mannen gedragen.. de mode veranderde toen de pantalon werd uitgevonden... Toegevoegd na 2 minuten: denk maar aan de schotse bevolking...die dragen rokken.. sinterklaas heeft een een jurk...

Een rok of jurk is eenvoudiger te maken dan een broek of een jasje en waarschijnlijk werden die rokken net als bij de Schotten dan ook door mannen gedragen en zijn mannen pas later broeken en jasjes gaan dragen.

Een broek is praktischer, denk aan paardrijden met een broek ipv een rok. Vrouwen kregen eeuwen terug minder bewegingsvrijheid dan mannen, dus een broek werd niet voor hen ontworpen. Alleen mannen hadden het nodig voor de activiteiten die pasten bij hun rol destijds.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100