kan iemand mij vertellen hoe er gezien kan worden in je bloed of en hoe ze dat kunnen meten na Kanker

dit is gedaan na aanlijding van eerst verdikte eileider maar na half jaar zijn dat cysten gewordenook half jaar geleden pap3b en cinn3

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn ook kanker markers in je bloed, maar soms reageren die helemaal niet op een kankerontwikkeling. Als je kanker gehad hebt kunnen ze allen, hetgeen ze eruit hebben gehaald opsturen naar de patholoog anatoom om te kijken of er besmette lymfe cellen worden gevonden aan de uiteinde van het verwijderde uitsnijdsel.

Bloedcellen kunnen, evenals andere celtypen, ontaarden in kwaadaardige (maligne) cellen. Hierdoor ontstaat een vorm van kanker die kan worden herkend aan een ophoping van bloedcellen, alle in hetzelfde stadium van ontwikkeling.

De paptesten doen ze met een uitstrijkje. De uitslag hiervan wordt ingedeeld in pap 1,2,3,4 en 5. Dit geeft aan dat er meer of minder onrustige cellen in het uitstrijkje zijn gevonden waarna vervolgonderzoek wenselijk is. In het bloed kan je zien of er ergens een ontsteking woekert. Er zitten dan te veel leukocyten in je bloed.

Ik denk dat je doelt op de CA-125 die ze onderzoeken in je bloed. Dit is een stof waarmee je het verloop in de tijd van (bv) eierstokkanker kunt monitoren. In veel gevallen van eierstokkanker is het CA-125 namelijk verhoogd. Omdat CA-125 echter normaal kan zijn terwijl je wel kanker hebt, maar het ook verhoogd kan zijn zonder dat je kanker hebt, wordt het niet gebruikt om eierstokkanker op te sporen. Als je het eenmaal hebt, wordt het in de gaten gehouden, of het dus tijdens je behandeling stijgt of daalt. Is dit een beetje een antwoord op je vraag?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100