Als kaarsen haal is dat zwaar. Thuis brand ik die kaarsen en blijft er niets van over. Waar blijft die materie, is dat niet slecht voor je gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is parafine. Je ademt het in, en nee, dat is niet gezond. Toegevoegd na 4 minuten: Als je af en toe eens een kaars brandt, hoeft dat geen ramp voor je gezondheid te zijn, maar er zijn mensen bij wie elke avond de kamer vol brandende kaarsen staat. Behalve dat die parafinelucht niet gezond is om in te ademen, krijg je ook nog eens te weinig zuurstof binnen, want de kaarsvlammen onttrekken zuurstof aan de omgeving. Toegevoegd na 11 minuten: In parafine zit ook benzeen verwerkt en dat staat bekent als een kankerverwekkende stof.

nee, dat is niet gezond, net als friet met mayonaise, leverkaas, chips, zoetstof, leven onder een hoogspanningskabel, een agressieve buurman, asbest, groenten die naast een snelweg groeien, kinderen die spelen op een ouderwets speeltuig en wat al niet meer. ik hou er mee op. ik maak me nergens meer druk om. als ik elke keer mijn maatregelen moet nemen, als ik weer een "bijzonder gevaarlijke" stof leer kennen of een risicovolle situatie, dan krijg ik zo veel stress, dat het weer hartproblemen veroorzaakt. overigens, je hoort dat wel eens op het (RTL)journaal. hebben ze weer iets ontdekt, dat de kans op overlijden met 30% doet toenemen. 30 % maar liefst. ze zeggen er dan wel niet bij, dat de oorspronkelijke kans om te overlijden 0,0001 was en dat een toename van 30% betekent, dat de kans dan 0,00013 is geworden. Tja, dat scheelt aanmerkelijk. Laten we ons nou toch niet gek maken. natuurlijk zijn er risico's, maar daar moet je mee omgaan, niet krampachtig op reageren en vooral geen paniek zaaien.

Ik weet zeker dat het niet goed voor je is. Die materie komt immers in de lucht terecht die je inademt. Maar ik denk dat de gevolgen zo ontzettend klein zijn dat het 'ongezonde' vrijwel verwaarloosbaar is. Mensen die roken hebben een veel groter risico, en ook daar is het gevolg van roken nog relatief klein, dus ik denk dat je gerust een kaarsje kunt laten branden.

Een deel adem je inderdaad in. Maar het is ook weer niet zo dat die hele kaars in de lucht verdwijnt. Hier is behoud van massa en energie van toepassing: een deel van de kaars wordt omgezet in energie in de vorm van licht en warmte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100