Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je dom worden van dom werk?

Kun je dom worden van dom werk? Als je werk ver onder je niveau doet en de omgeving dat ook is, kun je daar dan 'dommer' van worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meer dan de helft van de starters wil best een job accepteren die onder hun opleidingsniveau ligt. Dat stelt het Nederlandse studententijdschrift Memory Magazine vast. Op zich is niet te veel eisen stellen een slimme zet, zeker in tijden van crisis. Toch moet je oppassen van zo’n baan onder je niveau. Je intelligentie daalt er namelijk door. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Maastricht passen je hersenfuncties zich na verloop van tijd aan aan het niveau van je werk. Werknemers die al zes jaar in een ‘lagere’ baan zaten, gaan cognitief slechter functioneren. Zo raken ze op de duur in een vicieuze cirkel, waarbij het moeilijk wordt terug op hun opleidingsniveau te geraken.

Bronnen:
https://www.jobat.be/nl/art/onder-je-nivea...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100