Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn lichamelijke kwaaltjes af te leiden naar geestelijke probleempjes?

Houden deze verband? Bijvoorbeeld Krijgen mensen veel mensen die op een bepaalde manier over zichzelf denken een baaldontsteking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen kunnen psychosomatische klachten krijgen. Door angst of stress kunnen allerlei lichamelijke kwaaltjes komen. Dit zijn dan stressuitingen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, misselijk zijn, transpireren etc.. Of het zijn bepaalde (pijn)klachten in het lichaam waarvoor men geen medische oorzaak kan vinden. Dit kan dan komen door psychische klachten (men wijdt het aan stress, de klacht 'zit in het hoofd') of omdat de klachten door artsen nog niet lichamelijk op te sporen zijn.

Bronnen:
http://www.psycho-consult.nl/psychosomatis...

Naast psychosomatische klachten zijn er meer lichamelijke klachten die verband houden met iemands geestelijke gezondheid. Psychische klachten, met name chronische stress, zorgen voor een slechter werkend immuunsysteem. Het kan dus dat iemand met psychische klachten vatbaarder is voor infecties, zoals een blaasonsteking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100