Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke beroemde hadden/hebben autisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet dat Bob Dylan lijdt aan een vorm van autisme..

Albert Einstein schijnt het te hebben gehad, maar zeggen ze van alle mensen die 'ze niet begrijpen'. Vaak zijn het mensen met een lijkt wel bijna ongelimiteerde intresse in een onderwerp. Daar weten ze dan ook alles vanaf en sociaal zijn ze misschien soms wat 'anders', alhoewel dit 'anders' ook 'normaal' kan zijn...als je begrijpt wat ik bedoel.

Autisme is een erg breed begrip. Ik vond deze lijst op het www

Bill Gates heeft autisme, het syndroom van Asperger.

Wikipedia heeft een hele lijst, met daarbij wat correcte kritische kanttekeningen, zoal dat zelfdiagnose nogal eens voorkomt bij vooral Asperger, en dat soms artsen soms sneller geneigd zijn de diagnose te stellen om bepaalde hulp of begeleiding op school toegankelijk te maken. Ook zijn er veel historische figuren waarvan regelmatig gezegd wordt dat ze autistisch zouden zijn, maar daar moet je nie teveel waarde aan hechten. Autisten zeggen dat Einstein autistisch was, ADHD'ers zeggen dat hij ADHD had, en zo zijn er nog wel meer groepen die dit soort figuren 'claimen'. Bij sommige mensen is de diagnose redelijk plausibel, maar zonder evaluatie door een deskundige valt er gewoon weinig over te zeggen. Kijk op http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_with_autism_spectrum_disorders voor een lijst inclusief bronnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100