Mag de opticien weigeren mij de meetgegevens te verstrekken?

Vandaag ben ik bij een opticien geweest om mijn ogen op te meten omdat ik een speciale bril krijg welke ik in mijn werkhelm kan dragen.

Een eerdere opticien heeft (voor mijn huidige bril) een verkeerde oogmeting gedaan waardoor ik eerder al in het oogziekenhuis kwam met erge hoofdpijnklachten en dubbel zien.
Daar werd de meetfout opgemerkt.
Ik ben echter nog niet teruggeweest om mijn bril te laten aanpassen.

De meting van vandaag bleek weer anders te zijn maar deze opticien zei dat zij de meetgegevens niet mocht meegeven van haar baas..

Het lijkt mij dat ik toch recht heb deze gegevens te krijgen, het betreft immers mijn ogen..

Ik wil de brilglazen van mijn huidige bril laten vervangen maar weet nog niet of ik dat bij deze opticien wil laten doen.
Ik ben dus bij deze opticien terecht gekomen omdat hij een contract met mijn werkgever heeft over de glazen in mijn helm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Die hoeft hij niet mee te geven als je er niet voor betaalt. Een oogmeting kost een opticiën tijd en dus geld. Als je een bril koopt bij de desbetreffende opticiën worden de kosten van de meting niet (apart) in rekening gebracht. Als de opticiën de gegevens zo zou meegeven, bestaat de kans dat je elders een bril laat maken waarvoor hij het voorwerk heeft gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100