Als je bijziend bent en je laat je ogen laseren, wordt je dan soms of altijd verziend?

Een collega van mij is van bijziend naar verziend gegaan, kan nu autorijden zonder bril en tv kijken zonder bril, maar moet nu opeens een bril op als hij op zijn telefoon wat moet lezen.

Is dat altijd zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet altijd zo, maar in veel gevallen wel. Bijziendheid wordt veroorzaakt doordat het beeld dat door de ooglens gevormd wordt voor het netvlies gevormd wordt en daardoor op het het netvlies een onscherp beeld vormt. Je zou kunnen zeggen dat de lens van het oog te sterk breekt. Bij het ouder worden wordt de lens minder elastisch en kan niet zo bol meer worden gemaakt (lens breekt minder sterk) zodat het bijziende oog nu wel een scherp beeld van een voorwerp in de verte scherp op het netvlies kan vormen.

Bronnen:
http://www.10voorbiologie.nl/index.php?cat...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bijziendheid

Als dat ontstaan is door het lazeren, dan is dat gewoon mislukt. Mij is uitgelegd dat ze normaal proberen zo uit te komen dat je ietsje bijziend bent, als je ouder wordt zal je over het algemeen ietsje verziend worden. Op deze manier zal iemand bij het ouder worden niet opeens veel slechter gaan zien, omdat eerst de afwijking de andere kant op moeten worden gecorrigeerd.

Dat kan gebeuren, maar komt niet zoveel voor. De meeste laser behandelingen hebben een gunstig verloop, maar bij een operatie heb je altijd kans op een infectie. Ook kun je, als je je ogen laat laseren last hebben van: Droge ogen Ogen die te sterk of juist niet sterk genoeg gecorrigeerd zijn Astigmatisme Dubbelzien Pijn na de operatie (Bij PRK en LASEK) Wazig zien (PRK EN LASEK) Traanogen (PRK) Het opengeklapte flapje kan naar binnen groeien (LASIK)

Bronnen:
https://idealbody.nl/behandelingen/ogen/og...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100