waarom wordt ik misselijk van een bril?

Hallo, ik draag al lenzen vanaf mijn 12e (ben nu 20) en heb een bril aangeschaft om af en toe te wisselen als ik ziek ben of gewoon uit voorzorg bijvoorbeeld als mijn lens stuk gaat en ik ver van huis ben. Alleen wordt ik een soort van dronken als ik de bril op zet. Ik word misselijk, rare overgangen als ik mijn gezicht draai en een bolvormig zicht. Alsof ik door een 360 graden camera kijk. Voor ik lenzen had had ik een bril maar had daar nooit last van. Toen ik overging naar lenzen heb ik ook nooit problemen gehad. Maar nu word ik gewoon duizelig van de bril. Is dit wel normaal??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet normaal. Er moet iets fout gegaan zijn bij het opmeten of uitvoeren van de sterkte van de glazen in jouw bril. Jouw ogen worden daar nu verkeerd door gecorrigeerd, en dat brengt jouw visuele systeem in de war. Je wordt als het ware wagenziek wanneer je die bril draagt. Dus je moet direct terug naar de opticien om het te laten herstellen.

Er kunnen verschillende oorzaken hiervoor zijn. Als je een hoge sterkte hebt kan het komen door de vervormingen die een brillenglas hebben. Maar kan ook zijn dat er in je bril welveen cilinder zit die niet on je lenzen zitten. Gewoon even terug naar je opticien en hem dit voorleggen. Ze zullen dan waarschijnlijk je brillenglazen gaan aanpassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100