Er is bij mij een sterkte gemeten voor een bril maar heb niet het idee dat ik slecht zie hoe kan dit?

Er is bij mij een cilinder afwijking aan het linker oog gemeten -0,75 en +0,50 alleen hen niet het idee dat ik slecht zie wel heb ik vaak hoofdpijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een kleine afwijking (lage brilsterkte). Daarom zie je niet opvallend slecht zonder bril. Maar het is een cilindrische afwijking. Die kunnen, ook als ze klein zijn, wel tot hoofdpijn leiden. Zie ook bron.

Bronnen:
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige_...

De sterkte van de glazen van de bril is iets anders dan de cilinder. De afwijking, dus bij astigmatische ogen, wordt in graden berekend. Bijvoorbeeld heb je een cilinderafwijking van 240 graden of 50 of zo. Praktisch gesproken betekent dat, dat je bijvoorbeeld tegeltjes in de badkamer niet precies rechthoekig ziet maar als dropjes. Met een corrigerende bril worden die ruitjes vaak erger, maar dat went. Als je links min 0.75 en rechts plus 0.50 hebt, is dat een heel kleine afwijking in de sterkte waar meestal geen bril voor nodig is. De cilindrische afwijking geef je niet. Ik vermoed dat je afwijkingen te klein zijn om daar speciale glazen voor voor te schrijven. Maar als je vaak hoofdpijn hebt is het verstandig toch een keer langs de oogarts te gaan om zeker te weten dat je wel degelijk een bril nodig hebt. Of misschien lenzen of ooglasering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100