Zijn er 3d brillen op sterkte te krijgen?

Heb Nova Zembla gezien met zo'n brilletje over mijn gewone bril. Niet handig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, (nog niet). Veel 3D-brilletjes zijn van die dunne, papieren dingen. Het is wellicht handiger om eerst de 3D-bril op je neus te zetten, en daarna je gewone bril er overheen. Blijft ie ook beter zitten.

Ja ze bestaan al wel, maar zo te zien alleen nog maar in Zuid-Korea: "Brildragers konden tot nu toe moeilijk genieten van een filmpje op een 3D-tv. Een tweede bril op je neus is niet bepaald comfortabel en telkens je lenzen indoen is ook geen overtuigend verkoopargument. Televisiefabrikant Samsung komt de Zuid-Koreaanse brildragers alvast tegemoet met de optie om de benodigde 3D-brilletjes op sterkte te laten maken. Geïnteresseerden laten bij een plaatselijke opticien hun ogen testen, waarna een voorschrift naar Samsung wordt verstuurd. Samsung maakt vervolgens een brilmontuur zonder beentjes, dat aan de binnenzijde van zijn 3D-brilletjes van het model SSG-R2200 kan worden vastgeklikt. Die brillen zijn in twee formaten verkrijgbaar, een voor volwassen en een voor kinderen. Wat een 3D-bril op maat moet kosten en of de dienst ook buiten Zuid-Korea gelanceerd wordt, is nog niet bekend. Toch maar wachten op de eerste 3D-tv zonder brilletjes dan?" http://www.zdnet.be/news/121531/samsung-maakt-3d-brillen-met-sterkte/

Wat je ook zou kunnen doen, haal de "kuntstof" "glazen" uit de bios bril, en monteer deze op je bril, misschien heb je nog een "oud" model liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100