wat kan ik doen om zo goedkoop mogelijk aan een bril te geraken?

ik moet brillen, dat is nu wel zeker. Herken geen mensen op straat meer, en kan nauwelijks nog lezen. De oogarts schreef me dus een bril voor, maar ik schrok echt wel van de prijzen...
Voor mij hoeft een bril niet trendy of zo te zijn, het is gewoon een gebruiksvoorwerp. Nu ben ik al bij van die goedkope ketens langs gegaan, maar men zei me achteraf dat de glazen daar in vergelijking duurder zijn. Wat ik echter niet echt heb vastgesteld in mijn zoektocht, maar ik ken er dan ook niet zoveel van natuurlijk.
In België zijn er enkele mutualiteiten die je terug betalen, ik krijg 50€ terug dus een peulschil.
Internetbrillen vertrouw ik niet echt, ik kan ze niet passen. Het gaat hierbij niet over het esthetische, wel of ze goed zitten etc. Plus ik heb geen creditkaart en dat heb je vaak nodig...
Wat is een tip om aan een betaalbare bril (lees : ongeveer 200 € ) te geraken?

Toegevoegd na 13 minuten:
voor alle duidelijkheid : ik wil een varifocale bril. Wat zijn trouwens "cilinders" bij brillen (wordt vaak vermeld)...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De goedkoopste brillen op : http://www.brillen24.be

Bronnen:
http://www.brillen24.be/?gclid=CNDRmYvpk60...

In Nederland is Hans Anders een van de goedkoopste aanbieders van een complete bril met glazen. In Belgie blijkt deze keten ook te bestaan: www.hansanders.be. Prima brillen en glazen. Verwacht alleen geen designmerken voor dat geld. Maar ze hebben wel keuze uit modieuze monturen. Toegevoegd na 1 minuut: Verder heb je ook nog EyeLove, die is nog goedkoper. Maar die meten geen ogen, dupliceren alleen glazen van je oude bril. Voor jou dus niet geschikt.

Ik heb een hele leuke bril gekocht bij de specsavers. Ik moest ook snel een bril hebben en zelf had ik geen bakken met geld.. Ik heb de bron bijgevoegd. Die bril kost €29,- euro met glazen erbij in.. Ze zijn alleen nog niet ontspiegeld.. Heel veel succes ermee en ik hoop dat je een leuk montuurtje vind!

Bronnen:
http://www.specsavers.nl/aanbiedingen/comp...

Hans Anders heeft opvallend goede prijs/kwaliteitbrillen. Het gaat 'm om de glazen en die zijn daar goed: de montuur krijg je daar gratis. Loop daar eens binnen en informeer eens.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100