Moet je voor gekleurde contactlenzen (En gebruik voor de lol, niet dagelijks) je laten testen bij de opticien, en kost dat geld?

Hii,
Ik ben 13 en ik wil graag gekleurde contactlezen proberen. Ik heb wat op internet gezocht (Vooral Amerikaans), daar staat dat je helemaal naar een opticien moet gaan en daar testen laten doen...
Is dat echt nodig?
Want volgens mij zijn die testen voor dagelijks gebruik, maar ik wil de lenzen maar een paar keer voor de lol in.

Groetjes Katja.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik droeg ze vroeger heel vaak. ik kocht ze bij de etos voor ongeveer 20 euro. die kun je 1 maand dragen. s'nachts deed ik ze wel altijd uit. het is even wennen aan het begin. maar daar hoef je niet getest voor te worden... het ziet er wel hooi mooi uit. ik heb bruine ogen en nam dan altijd groen blauw! De reacties van mensen zijn leuk! veel plezier alvast.

Ik zou je wel adviseren hiervoor even naar een opticien te gaan. Het is belangrijk dat de lenzen niet te strak op je oog zitten, hierdoor komt er te weinig zuurstof bij je hoornvlies en kunnen de lenzen minder lekker zitten. Draag de lenzen in ieder geval niet langer dan 12 uren per dag, en bouw dit de eerste paar dagen op. Dus dag 1: 4 uren, dag 2: 6 uren, enz. Deze lenzen gaan vaak een maand mee, gooi ze dan weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100