Is dit normaal als je net een nieuwe bril hebt?

Ik heb na jaren lenzen gedragen te hebben weer eens een bril aangeschaft. Mijn ogen zijn hier voor opgemeten en dit zou dus de juiste sterkte moeten zijn, maar ik zet hem net op en de bril lijkt veel te sterk! Mijn kamer lijkt opeens piepklein en ik voel me net een reus ofzo, een heel raar gevoel.
Is dit normaal bij een nieuwe bril, moeten mijn ogen even 'acclimatiseren' om het zo maar te noemen, of zouden mijn glazen te sterk zijn? Ik krijg er een beetje hoofdpijn van!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik herken dat wel van toen ik ooit aan de bril moest. Het was alsof de vloer plotseling veel verder weg was, je bent blijkbaar bijziende, je hebt dus een -bril. Maar dat vreemde beeld gaat vanzelf over hoor, al heel snel, even opletten met fietsen en autorijden. Je ogen, liever je hersenen, moeten er even aan wennen maar binnen een dag of iets langer is het genormaliseerd. Dus heel even geduld en dat zie je het weer zitten ;-)

Ik denk dat je er aan moet wennen. Zelf heb ik dat ook, ik draag altijd lenzen en als ik eens me bril op heb irriteer ik me mateloos aan dat montuur rondom m'n gezichtsveld. Dus je bent in ieder geval niet de enige. Ik zou het nog een paar daagjes geven, en anders weer terug gaan naar je lenzen. Mits dit mogelijk is, aangezien je een bril genomen hebt.

De lens van je bril is verder weg van jouw eigen ooglens dan een contactlens. Als je de bril nog verder van de ogen weg beweegt dan zul je zien dat alles nog veel kleiner lijkt te worden: het komt het dus door de afstand tussen oog en bril. Deze afstand is onvermijdelijk dus als je de bril wilt blijven gebruiken dan zal je er aan moeten wennen. Hoe lang het wennen duurt zal van jezelf afhangen. Als het wennen te veel moeite of hoofdpijn kost zul je terug moeten naar jouw contactlenzen. Gr. Koos. 8-)

Je zult even moeten wennen aan de overstap. Het beste werkt dat door je bril op te zetten als je net wakker word. Je zei dat je hem net had opgezet ik neem aan dat je vlak daarvoor je lenzen nog inhad. Als dat zo is moeten je ogen nog even wennen aan het zicht zonder lenzen en zich gelijk aanpassen aan de bril dit gaat vaak niet zo soepel. Dus morgenochtend gewoon gelijk je nieuwe bril op en het zou al iets beter moeten zijn. Als je na drie dagen nog problemen hebt met aanpassen even terug naar de opticien. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100