Ik ben qua brillensterkte in 9 maanden van -3 naar -5 gegaan, zou dit kunnen komen door verwijde bloedvaten?

Aangezien het wel heel erg snel van -3 naar -5 gegaan is, vraag ik me dit af: In je oog zitten bloedvaten, en als je zeer gespannen bent(wat ik vaak heb) dan gaat je hart sneller kloppen en dan kunnen volgens mij je bloedvaten wijder worden. Nu weet ik dat een oog in de horizontale lengte langer word, als je minsterkte meer word, je oog word dus ovaler ipv rond. maar zou dit langer worden in horizontale lengte, kunnen komen door verwijde bloedvaten door hoge bloeddruk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Echter, als je zo hard achteruit gaat, lijkt het me tijd om eens een oogarts te bezoeken en je ogen goed na te laten kijken.

Als je ogen snel achteruit gaan kan dat ook wijzen op suikerziekte. Een kennis van me had dat. Een bril laten aanmeten en enkele maanden later weer een sterkere, tot zijn huisarts suiker constateerde; hij kreeg medicijnen en na korte tijd had hij helemaal geen bril meer nodig.

Als je oog ovaler wordt i.p.v. rond krijg je een cilinder in je brilleglas. Als je oog meer negatief wordt dan is de bol als geheel groter geworden en blijft nog steeds een bol. Maar ik vind het vreemd dat je niet naar de oogarts verwezen bent! Het kan ook gaan om verhoogde oogdruk, want in je oog zit vloeistof waar wat mee aan de hand kan zijn. Ga eerder vandaag dan morgen naar de oogarts. Het oogziekenhuis in Rotterdam staat goed aangeschreven.

Laat je ns testen op suikerziekte! Daar gaan je ogen ook van achteruit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100