Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaat er een behandeling of middel om antipsychotica (depots) in het lichaam af te breken?

Ik heb last van tardieve dyskinesie al heel vaak en lokt uit wanneer ik veel alcohol drink maar gisteren uit het niets ik snap het niet. Ik kan niet tegen die inspuiting want dan krijg ik aanvallen zoals beven, ongecontroleerbare oogbewegingen en onrustig zijn. Dit is heel schaamtelijk en kan hierdoor niet gaan werken. Bestaat er in het ziekenhuis een behandeling om die depots te remmen of af te breken zodat die stoffen uit mijn lichaam is en dat ik gewoon mijn medicatie kan innemen?

Toegevoegd na 5 minuten:
En ben ook misselijk met braakneigingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, zo'n behandeling bestaat niet. Eenmaal ingespoten blijft het medicijn in je lichaam totdat je lichaam het weer heeft afgebroken; afhankelijk van het medicijn kan dat maanden duren. Het lijkt er echter op dat je meer op zoek bent naar een behandeling voor je tardieve kinesie. Ik ga er dan wel vanuit dat het inderdaad gaat om een tardieve kinesie; dat dat gediagnostiseerd is door een arts. Helaas is het zo, dat als een tardieve dyskinesie eenmaal bestaat, die er altijd zal blijven. Ook als je het medicijn van het depot kwijt bent zal de tarieven dyskinesie blijven. Er bestaat nog geen behandeling om er weer vanaf te komen. Wel zijn de symptomen met clonazepam vaak flink te onderdrukken. Er bestaan wel onderzoeken die een verbetering van klachten laten zijn bij inname van vitamine E of suppletie met de vertakte aminozuren. Dit zijn (naar mijn weten) alleen nog de oriënterende onderzoeken bij kleine patiëntenaantallen. Voordat dat leidt tot een behandeling zijn we vele jaren verder, als het daar al toe leidt. Voorlopig zou ik erg sceptisch zijn. Ik mag toch hopen dat je behandelaar je dit allemaal al verteld heeft?

Bronnen:
http://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100