Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke pleister blijft wel plakken?

Ik ben gestopt met roken en gebruik nicotinepleisters als hulpmiddel. Een pleister is goed voor 24 uur. Maar helaas blijven deze pleisters niet plakken.
Dus om ze op hun plek te houden gebruik ik Hansaplast classic. Bij een vorige poging, 3 jaar geleden, werkte dat prima. Maar nu blijft de hansaplast ook niet plakken en moet ik na 12 uur nog meer pleisters plakken over de nicotinepleister en de Hansaplast.
Mijn vraag is of er misschien een merk is dat beter plakt dan Hansaplast?
Oh, en ik plak de pleister na het douchen, dus het ligt niet aan een vettige huid ofzo.

Toegevoegd na 1 uur:
Het gaat om de hechtpleister pleister, plakband in de vorm van een pleister. Dus zonder gaasje erin.

Toegevoegd na 1 uur:
De nicotine pleister is ongeveer 5 bij 5 centimeter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou Leukoplast Classic kunnen proberen. Deze hechtpleister heeft een zeer sterke kleefkracht. Komt ook bij een test als beste uit de bus: "De beste in zijn soort. Zeer betrouwbaar met een goede kleeflaag. Leukotape Classic veroorzaakt zelden huidirritatie."

Bronnen:
https://sportmedishop.nl/sporttape/welke-s...
https://www.kruidvat.nl/leuko-leukoplast-k...

Leukopor hechtpleister is de betere keus. Een sterke en huidvriendelijke hechtpleister die geschikt is voor de gevoelige en zeer gevoelige huid. Het is ook makkelijk te scheuren en wordt door bv Thuiszorg gebruikt. Dit is hetzelfde als gebruikt wordt wanneer je bloed geprikt wordt waarna een gaasje met een pleister vastgeplakt moet worden. Fijne pleister die goed hecht en niet voortijdig loslaat.

Bronnen:
https://www.google.nl/search?q=leukopor+ta...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100