Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er schadelijke gevolgen aan het langdurig gebruik van Lidocaïne 3% crème?

Dit middel heb ik voorgeschreven gekregen wegens pijn in mijn bovenbeen in de winter, veroorzaakt door een beschadigde zenuwbaan.
Maar kan het op de 1 of andere manier schadelijk zijn voor je lichaam als je dit langdurig gebruikt?
Ik heb het net opgehaald bij de apotheek, en het is de bedoeling dat ik het 1-2x per dag gebruik, zolang het weer koud is. (Krijg er vaak last van zodra de temperatuur daalt onder de 10 graden Celsius)

Toegevoegd na 1 minuut:
Zenuw is circa 13 jaar geleden beschadigt bij een operatie, en vooral de laatste 4 jaar zeer veel last van gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee. Van deze verdovende crême zijn geen nadelige bijwerkingen bekend. Er kan soms wat huidirritatie optreden (rode huid). Vervelender is het als je overgevoelig bent voor dit middel, maar dat merk je meteen en dat komt bovendien zeer zelden voor.

De bijwerkingen zouden zeer beperkt zijn:de effecten zijn soms zeer redelijk tot goed en de bijwerkingen gering! dus langdurig gebruik lijkt vrij ongevaarlijk.

Bronnen:
http://www.neuropathie.nu/cremes/lidocaine...

Ik ken het middel Mischien als je het heel lang gebruikt dat dan op die plek dunner wordt Heb je overigens wel eens laten nakijken of je b12 op peil is? Vaak doet dat ook nog veel voor zenuwpijn Fijne dag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100