Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel milligram vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) mag men dagelijks maximaal innemen?

Ik eet weinig groenten en fruit, maar ik eet wel voldoende om aan mijn calorieën te komen, maar er is een multivitamine die ik graag wil gebruiken waar 15mg vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) in aanwezig is...

Weet iemand of het veilig is om dagelijks 15-20mg vitamine B6 binnen te krijgen? Of is dit riskant/gevaarlijk/ongezond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je zeker dat er geen microgram op staat? De aanbevolen hoeveelheid van Vitamine B6 is 1,5 milligram per dag. De maximale veilige dosis is 25 mg. Dagelijkse opname van 15-20 mg vitamine B6 is niet dodelijk, maar ver boven wat je nodig hebt en daarom af te raden. Probeer niet meer dan 2 x boven de ADH (aanbevolen hoeveelheid) te zitten als je preparaten gebruikt. Het lijkt mij echter stug dat er in 1 pil 15 keer de ADH zit. In bijgaande link kan je per vitamine de ADH en maximum hoeveelheid vinden. Toegevoegd na 9 minuten: Ik geloof dat je om aan 20 mg vitamine B6 te komen zo'n 60 bananen moet eten. Waarschijnlijk is er helemaal geen extra nodig, maar als het je gerust stelt neem dan een multivitamine die ongeveer 50% van de ADH bevat. Dat zijn meestal multivitamines voor kinderen. De rest krijg je echt wel via je voeding binnen, ook al eet je weinig.

Bronnen:
http://www.consumentenbond.nl/test/voeding...

De maximale dosis is 200 milligram per dag. Een hoge dosis (boven 200 mg per dag) kan leiden tot een ernstige beschadiging van de zenuwen in de armen en benen. Gebruik het niet langdurig in hoge concentratie (25-50 mg).

Bronnen:
http://www.die-eet-site.nl/Vitamine%20B6.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100