Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke papieren heb je nog eigenlijk nodig als je een apotheek wilt beginnen ?

Moet je dan perse farmacie hebben gestudeerd of is dit niet meer verplicht ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe word je apotheker? Wil je apotheker worden, dan volg je de universitaire studie farmacie. Die bestaat uit een driejarige bachelor-opleiding en een driejarige master-opleiding. Farmacie kun je studeren in Groningen en in Utrecht. In Leiden kun je terecht voor biofarmaceutische wetenschappen. In Groningen en Utrecht leer je hoe je met hulp van medicijnen ziekten kunt behandelen. En je bestudeert de invloed van medicijnen op het menselijk lichaam. De bachelor-opleiding geeft je een brede basis in de farmaceutische en natuurwetenschappen en laat je kennismaken met het werkveld van de apotheker en de medicijnonderzoeker. Na de bachelor-opleiding kun je (onder meer) kiezen voor de master-opleiding farmacie: de opleiding tot apotheker.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Apo...

Wil je apotheker worden, dan volg je de universitaire studie farmacie. Die bestaat uit een driejarige bacheloropleiding en een driejarige masteropleiding. Farmacie kun je studeren in Groningen en in Utrecht. In Leiden kun je terecht voor biofarmaceutische wetenschappen. Zie verder de link

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Thema_s/Thema_s/Apo...

Je moet wel apotheker zijn. Of je moet een apotheker in dienst willen nemen, maar die staan daar vast niet om te springen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100