Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik eerder beginnen met de pil te slikken dan ik gebruikelijk doe?

Ik heb afgelopen donderdag de laatste pil van mijn strip geslikt. Ben vandaag ongesteld geworden (lekker met dit weer.....) aanstaande vrijdag moet ik officieel weer beginnen met de nieuwe strip. Maar zou ik ook eerder kunnen beginnen met de nieuwe strip?
Ik slik de drie fase pil trinordiol.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, dat kan. Het verléngen van de stopweek maakt de pil onbetrouwbaar, maar verkórten kan gewoon. Maak je hem té kort dan kan het zijn dat de onttrekkingsbloeding toch nog langer blijft duren, maar dat kun je vantevoren niet zeggen. Ik houd nooit stopweken van 7 dagen, een dag of 4 à 5 vind ik lang zat. Ben altijd echt ziek in de stopweek, dus verkorten is voor mij een groot voordeel.

Grappig, ik slik ook altijd op donderdag mijn laatste pil. Het kan in ieder geval prima. Zolang je zoals gezegd maar nooit een stopweek van 8 dagen of langer houdt, want dan wordt hij onveilig. Het kan wel, maar dan moet je echt ook nog een condoom gebruiken, want elke dag die je na je stopweek niet slikt, wordt hij onveiliger. Ik ben hem zelf weleens gewoon vergeten en toen had ik een stopweek van een dag of 12, toen adviseerde de assistente mij om gewoon gelijk te beginnen en een week extra bescherming te gebruiken. Gewoon doen dus als je bijvoorbeeld een stopweek van 5 dagen wilt. Het enige nadeel hiervan is dat als je dat elke maand doet, je steeds op andere dagen ongesteld wordt. En je pillen zijn iets sneller op ;) Maar geen probleem dus; korter kan altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100