Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er wat te doen aan een Tylers Bunion?

Is er een alternatief om van een Tylers Bunion (uitsteeksel kleine teen bot) af te komen zonder een operatie? Mijn huisarts zegt dat een operatie een risico is, omdat je voet vol met zenuwen zit. Ik had ergens een tenenspreider gelezen, maar weet niet of dat werkt. Even ter duidelijkheid, ik wil er graag van af en niet ‘er voor zorgen dat het niet erger wordt’ zo ja, hoor ik graag welke product het beste hiervoor is. Als dit niet mogelijk is hoor ik graag hoe groot de risico is dat een operatie fout kan gaan. Alvast erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een podotherapeut kan een passend schoenadvies geven. Het is van belang om schoenen te dragen die de juiste pasvorm hebben voor de voet. Daarnaast kan de podotherapeut op maat gemaakte zolen maken om een eventuele verkeerde voetstand te corrigeren en een betere drukverdeling te creëren. In sommige gevallen kunnen (semi-)orthopedische schoenen een uitkomst zijn. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan de bunion altijd nog operatief verwijderd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100