Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het stoppen met de pil zorgen voor meerdere maanden 24 uur per dag duizelig zijn?

Ik ben sinds eind augustus / begin september tot heden bijna elke dag misselijk en/of duizelig. Er lopen momenteel al o.a. bloedonderzoeken via de huisarts om te kijken waar dit door komt.
Het enige bijzondere dat ik mij kan bedenken is dat ik half augustus met de pil gestopt ben, bewuste keuze ivm proberen voor zwangerschap.
Ik ben niet zwanger, dat heb ik al getest, en heb een redelijk normale cyclus.

Maar kan het zijn dat het stoppen met de pil zo lang en zoveel klachten geeft? Ik ben dus nu al 2 maanden bijna continu duizelig (en soms ook misselijk). 24 uur per dag, met af en toe momenten dat ik ECHT licht in mijn hoofd word dat ik moet gaan zitten of mij moet vasthouden aan een muur omdat ik anders om ga vallen.

Of is er iets anders wat het zou kunnen zijn? Ik eet gezond, genoeg, en gevarieerd. Ik houd dit niet elke dag bij, maar ik weet dat ik hiermee wel goed zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoge bloeddruk door anticonceptiepil Het slikken van de anticonceptiepil heeft niet heel erg veel invloed op je bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 5% van de vrouwen door het gebruik van de pil een hogere bloeddruk ontwikkelt. het kan zijn dat jij bij die 5% hoort en nu dus even moet wennen aan een lagere bloeddruk ... vraag eens aan je dokter of hij dat kan achterhalen voor je

Bronnen:
https://www.optimalegezondheid.com/oorzake...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100