Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan de oorzaak zijn van een continu spierpijn-achtig gevoel?

Een goede vriend heeft continu een spierpijn-achtig gevoel in de bovenbenen, in de grote spieren aan de voorkant.

Hij is een man, kerngezond, zeer sportief, topconditie, bijna 50 jaar. Het gaat alleen om de bovenbeenspieren.

Het begon een half jaar geleden. Toen had hij bij het traplopen heel af en toe het gevoel alsof hij net een fikse training achter de rug had, zonder dat dat zo was.

Geleidelijk aan is dat gevoel steeds vaker gaan optreden, en is het erger geworden. Nu omschrijft hij het als een soort spierpijn. Niet de echte spierpijn waarbij het aanspannen van de getroffen spier echt pijnlijk is, maar het soort spierpijn dat je soms voelt als je fikse koorts hebt.

Hij heeft er één keer niet van kunnen slapen. Dat was in het begin, toen hij het nog niet als 'spierpijn' kon omschrijven. Het voelde toen als een soort irritant kriebel-achtig gevoel net onder het oppervlak van de spieren. Hij wilde zich daar continu krabben en wrijven, maar dat hielp niet. Uiteindelijk kon hij inslapen door op zijn buik te gaan liggen, zodat het vervelende gevoel werd onderdrukt door de druk van zijn eigen benen op het matras.

Daarvoor en daarna heeft hij nooit slaapproblemen gehad. Inmiddels voelt hij het verschijnsel wel continu, ook als hij zit, ook als hij in bed ligt.

Hij wil hiermee naar de huisarts gaan. Ik weet niet of hij afgelopen week al is gegaan, of dat hij een afspraak heeft voor komende week. Toch wil ik de vraag hier ook stellen, in de hoop dat iemand wat weet.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Ah nee hè! Heel antwoord getypt en ik ga even op zoek naar een goede bron voor de magnesium..... En weg alles :( Bij het lezen van het verhaal moest ik aan twee dingen denken: te weten: B12tekort en/of magnesiumtekort. Doorbloeding is al door iemand genoemd. En inderdaad B12 heeft daar invloed op. Ik had het zelfs in de zomer, bij hoge temperaturen, nog ijskoud. Dan zat ik te beven als een rietje, van de kou. Magnesiumtekort wordt nog minder makkelijk (h)erkend door de meeste artsen. Want men heeft geleerd het in het bloedserum te bekijken. Maar je moet het in de CELlen bekijken! Deze tekorten kunnen tal van klachten veroorzaken. Uiteraard hoef je ze niet perse allemaal te hebben, al heb je maar één klacht kan het al zinvol zijn het te laten onderzoeken. Toegevoegd na 3 minuten: Ik wou alleen nog een bron toevoegen, maar dat lukt niet op de 'normale' manier. Dus dan maar zo: http://www.magnesiumtekort.info/waar-magnesium-goed-voor/ Toegevoegd na 6 minuten: Bij mij wordt overigens de magnesium gewoonweg niet opgenomen. Ik krijg sedert 2007 injecties met magnesium en met B12.

Bronnen:
http://home.kpn.nl/hindrikdejong/index.html
http://www.magnesiumtekort.info/magnesiumt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100