Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan dat als je veel vocht drinkt je weinig plast ?

Ik had een nierbekkenontsteking, dus ik drink heel veel, maar plast heel erg weinig uit.
Waar blijft het allemaal, ik snap niet waar het blijft.
Vandaag heb ik denk ik wel minstens 3 liter gedronken en ik mag blij wezen als er hooguit een halve liter is uitgekomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken is er een evenwicht tussen de hoeveelheid vocht die u drinkt en kwijtraakt via urine, zweten en dergelijken. Bij een nierbekkenontsteking hoort algemeen ziek-zijn en koorts. Door de koorts bent Y relatief veel vocht kwijtgeraakt. Ik kan me voorstellen dat u tijdens het hoogtepunt minder dronk dan normaal. Zo kan het gebeuren dat u even wat te weinig vocht in het lichaam had, dat wordt dan nu weer aangevuld en komt er dus minder vocht uit uw lichaam dan u eraan toevoegt. Dit is dus niets om u zorgen om te maken, uw lichaam regelt dat zelf wel. Alleen als u bekend bent met hartproblemen of nierproblemen kunt u beter wek overleggen met een arts.

Water wordt niet per direct in het bloed opgenomen, er zitten allerlei voedingsstoffen die eruit moeten worden gehaald. Vocht is zuiver water en wordt dus direct opgenomen in je bloed.

Je vochtbalans is dan gestoord en kan meerdere oorzaken hebben. A. Je gebruikt teveel zout en dat houdt vocht vast. B. Teveel kunstmatige zoetstoffen gebruiken, zoals bijv. 3 glazen cola light plus zoetjes in je andere dranken, houdt ook vocht vast. C. Verstoorde nierfunctie. D. Veel transpireren. Ik zou je willen adviseren om de huisarts te raadplegen.

Bronnen:
Beroepshalve.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100