Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Jarenlange spierpijn schouderblad. Hoe komt dit?

Ik heb al jaren "stijve" schouders. Ik kan ze nooit losjes laten zonder dat het automatisch aangespannen is. Als je op mijn schouderbladen drukt doet het pijn en lijkt het alsof me spieren over elkaar zitten.

Toegevoegd na 40 minuten:
Ik doe nooit wat belastends. Mijn houding is ook goed, kan mijn schouders ook vrij bewegen. Ze zijn alleen aangespannen en doen erg pijn als je erop drukt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stijve spieren en het gevoel je schouders niet losjes te kunnen laten hangen wijzen tamelijk zeker op een te hoge spanning van de spier die tussen je nek en je schouder loopt. De trapezius decendens . ( zo heet hij) . Die spier heeft ook de neiging te kort te worden en daardoor neemt de spanning toe. Logischerwijs wordt de hele nek/schouderregio stijf en pijnlijk. Een goede fysio heeft dat zo gezien, en kan je snel helpen met mobiliserende (rek) oefeningen.

Dat kan komen door een verkeerde houding, zitten achter een computer en je rug langere tijd gebogen houden. Een rechte rug is belangrijk tijdens het werken. Verlaag je stoel als dat mogelijk is, anders is een fysiotherapeut raadplegen misschien de oplossing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100