Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Na hoeveel tijd kan alcohol nog een negatief effect op je lichaam hebben?

Gisteren avond heb ik ongeveer 7/8 glazen bier op, tussen 20:00 en 0:00 uur. Die nacht nergens last van, vanochtend ook niet, maar vanaf ongeveer 17:00 uur voelde ik me wat zwakjes en misselijk. Tijdens het eten ging het wel wat weer maar had weinig eetlust en zat snel vol. Net, rond 21:00 begon ik heel erg misselijk te worden en beroerd te voelen.
Net heb ik overgegeven, nog misselijk en buikpijn en maagpijn.
Kan dit, na zo'n lange tijd, nog steeds de alcohol zijn? Hoelang blijft alcohol een negatief effect op je lichaam hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een drankje staat zo'n 2 uur voordat het uit je bloed is. Uitgaande van 8 glaasjes zou je na 16 uur volledig nuchter moeten zijn. Tellende vanaf het moment van drinken dus 20:00. 2 uur is wel een zeer veilige marge want meestal breek je alcohol sneller af. Van de alcohol zul je weinig last hebben gehad. Wel beïnvloed het tijdens je drinken je weerstand. Daarbij opgeteld worden glazen tijdens festiviteiten niet altijd goed gereinigd. Met het in acht nemen van de incubatietijd kun je een bacterie opgelopen hebben. Maar dit hoeft niet altijd van lange duur te zijn Toegevoegd na 25 seconden: Gezien het verschil in de tijd zal het niet aan de alcohol liggen

Alcohol kan (door irritatie) een maagwandontsteking veroorzaken. Ik heb dat eens gekregen van drie glazen witte wijn. Normaal nooit last van, maar ik heb 10 dagen (TIEN!) bijna onophoudelijk gebraakt. Ik kon geen hap binnenhouden. Vreselijke maagpijn. Ik werd al ziek als ik aan een kopje thee dacht. Toch wel gedronken natuurlijk (water met ORS). Zetpillen tegen het braken gekregen, maar die hielpen eigenlijk niet. Ik heb het dus gewoon uitgeziekt. Maar om het kort te houden: ja, je kunt echt heel ziek worden, bijvoorbeeld door irritatie van het maagslijmvlies, wat bij mij het geval was. Let op: bij mij was er geen sprake van een ziekteverwekker, maar van een zogeheten steriele ontsteking (en dus geen infectie) als gevolg van irritatie van het slijmvlies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100