Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

zijn er enkelbraces voor dagelijks gebruik?

Ik heb enorm zwakke enkels. Vaak ga ik tijdens het werk ook door mijn enkels heen (ik heb een staand beroep). Nu heb ik wel enkelbraces voor als ik ga wandelen etc. maar deze zijn funest voor je enkels als je ze dagelijks gebruikt omdat ze te stevig zijn en de enkels dus nog zwakker laten worden. Nu was mijn vraag dus, zijn er een soort 'light' enkelbraces voor tijdens mijn werk en zoja, waar zijn deze te koop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn advies voor jou is om niet zelf van alles te gaan proberen want de kans dat je het probleem nog erger maakt vergroot je hier zeer waarschijnlijk mee. Je kunt beter aan je huisarts vragen of deze je door wil verwijzen naar een specialist. Zelf heb ik een revalidatie arts in een ZH waar ik veel baat bij heb omdat hij het van alle kanten bekijkt,foto's laat maken etc. en samen werkt met een heel team van specialisten oa fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in bv voor jou zwakke enkels,een orthopeed die bv aangepaste braces kan maken,enz.enz. Sterktegroet van vlindertje

Bij zowel Kruidvat als Action heb ik kort geleden elastische enkelbanden zien liggen. Als je die draagt, en daarbij stevige halfhoge schoenen aandoet (van die Panama Jack-booties, als je begrijpt wat ik bedoel) dan heb je veel meer stevigheid bij je enkels en zul je minder gauw zwikken.

De orthopeed in het ziekenhuis kan je daar verder mee helpen. Dit kan zijn een enkelbrace of een aanpassing aan de schoenen. Niet zelf wat gaan kopen daar worden de spieren zwak van en nemen af in massa en kan je straks helemaal niet meer staan. Ook fysiotherapie kan de spieren weer versterken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100